• "Ценностна система е като застанеш пред Лувъра и до него има дюнери, първо да влезнеш в Лувъра."
 • "Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си!"
 • "Сега ще ви разкажа за абитуриентските балове, тема, достойна за перото на Толстой. Веднъж гледам го едно момиче направо по бельо. Другото изобилно облечено, заклало цял зоопарк".
 • "Защото по нашите територии, в нашия духовен климат, обикновено хората чакат да стане, някой да им направи нещо хубаво, и в това чакане минав съществена част от живота им. Това е все едно да чакаш да се качиш на Черни връх. Качи се бе, човек, обуй си едни маратонки и се качи."
 • Не би било зле, ако на светофара решиш да наругаеш този до тебе, да си представиш, как вечерта той ще бъде малко тъжен, докато прегръща детето и съпругата си. И как, когато го попитат защо е тъжен, той по-скоро ще излъже нещо и ще преглътне горчивината, отколкото да натъжи и тях.

  Също така напълно възможно е след няколко дни, след като си наругал друг човек, но оня е слязъл и ти е потрошил физиономията, да се окажеш в ръцете на този предишния, който вече е позабравил тъгата, но те помни. И там на операционната маса ще бъде твърде интересно...най-вече за теб. ...

  Та, ако не можеш да размислиш истински и честно върху това, то бъди сигурен, че си един от многото простаци, които се гордеят с това, че са простаци, защото знаят, че не могат да бъдат нищо повече... и ще бъдат споменавани единствено с презрение.

  Тук идва на помощ думата "жалко"!!! Жалко за любовта и сватбата на родителите, Жалко за родилните мъки на майка ти, Жалко за сълзите на баща ти, Жалко за прочетените от баба ти проказки, Жалко за фотографиите в албумите, за мечтите на онези, които с обич и надежда са те водили до училищния двор. ... И не на последно място - жалко за луксозния ти вид, но не и съдържание.

 • Има две неща, които осмислят живота на човека. Те се случват през нощта. - Едното е, когато протегнеш ръка и докоснеш рамото на този до теб. - И второто, когато една малка ръчичка докосне твоето рамо, като кацнала пеперуда. ... Ти знаеш и се радваш, че това не е сън... знаеш, че това е твоя живот, защото не си сам и защото така трябва да бъде.
 • ...този, който ще те чака, ще те търси, ще се радва с теб и ще плаче с теб. Човекът, който ще ти дава сила и вяра, без да ги изискваш... човекът, който, след като сте изпратили детето си на терминал 2, ще те утеши и ще помълчи с теб. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори когато един от двамата вече го няма...
 • ... и вътре в сърцето си всеки знае, че сватбата не е заради роклята, отрупаната трапеза, подаръците и буйната веселба... не е и заради това какво ще кажат хората... сватбата е заради човека.
 • ... Ами, сватбата, Райне, е просто една метафора... символ на градежа. Защото в живота първо ти дават, а ти, ако си умен, вземаш... после с наученото създаваш и ти на свой ред... и най-подир трябва да започнеш и ти да даваш... а ако във всичката тая работа няма любов, значи си живял напусто. Бил си един себелюбец.
 • ... Защо има сватби ли?...
 • "Сега не ги бият. Сега само мъмрят. Не може да мъмриш брат, не можеш... Все едно хан Аспарух да те мъмри - не. Все едно Симеон да мъмри войниците, кога са се били на Шипка... горе, на Клокотница."
 • "Човек има съзнателна и несъзнателна автобиография. За своята несъзнателна такава мога да кажа, че аз съм завършил специалности, за които не знам и не държа да знам."
Tози сайт използва "Бисквитки" (Cookies). Научи повече Приемам
Моля, запознайте се с нашата Политика на поверителност.